БИТКА, ДРАМА, НЕРВИ И СКАНДАЛИ! Левски стигна само до 1:1 с Царско село на Герена (ВИДЕО+СНИМКИ)

БИТКА, ДРАМА, НЕРВИ И СКАНДАЛИ! Левски стигна само до 1:1 с Царско село на Герена (ВИДЕО+СНИМКИ)

Novsport

17-05-2021, 21:57

Левски и Царско село завършиха наравно 1:1 в мача си от 30-ия кръг на efbet Лига. Гостите бяха жестоко порязани от главния съдия Ивелин Занев, който не отсъди чиста дузпа за тях малко след началото на второто полувреме, а след това върна "сините" в мача с наказателен удар в тяхна полза. 

Така след безобразната съдийска помощ срещу Черно море в миналия кръг, сега пак се случи същото и сякащ е по-добре БФС да даде служебно място на Левски в Лига на конференциите и нещата да се успокоят, макар после да стане отново за смях на всички в Европа.

Във втората минута Мартин Петков центрира в наказателното поле, а намесата на Джони Пласид не бе убедителна, но последва нарушение срещу стража на гостите. Две минути след това се разигра същата ситуация, но в полето на Левски - Димитър Костадинов пусна към Андерсон, но бе маркирано нарушение на бразилеца срещу вратаря на Левски. В 13-ата минута Джони Пласид спаси изстрел с левия крак на Драган Михайлович. 

В 24-ата минута Стефан Христов получи от Димитър Костадинов, справи се с няколко футболисти на Левски, но уцели напречната греда. 

В 35-ата минута Патрик-Габриел Галчев качи топката на главата на Билал Бари, но мароканецът стреля над вратата на Джони Пласид. В ответната атака Димитър Костадинов стреля от границата на наказателното поле, но Микулич улови.  

В 41-ата минута гредата спря и Левски. Андриан Краев стреля мощно от границата на наказателното поле, но в напречната греда.  

В последните секунди на първото полувреме Андерсон Кордейро центрира в наказателното поле, но Микулич изби. 

След почивката Димитър Костадинов, който извади рамото си, бе заменен от Емануил Манев.  В 50-ата минута след центриране от корнер Живко Атанасов стреля с глава, но Пласид улови.

В 52-ата минута Монсалве сбърка, което позволи на Стефан Христов да играе с топката, нападателят на гостите опита пас в наказателното поле, който обаче бе блокиран от Живко Атанасов. "Червените" имаха претенции за дузпа, след като топката се удари в ръката на Атанасов, но Ивелин Занев не отсъди наказателен удар, макар повторенията да показаха, че дузпа има.  След безобразната съдийска помощ срещу Черно море в миналия кръг, сега пак се случи същото. По-добре БФС да даде служебно място на Левски в Лига на конференциите и нещата да се успокоят...

В ответната атака и "сините" поискаха дузпа за нарушение на Попадийн срещу Здравко Димитров, но съдията отново не посочи бялата точка. 

В 58-ата минута футболистите на Левски искаха втори жълт картон за Христо Попадийн, който влезе в краката на Здравко Димитров. Минута след това близнаците Цоневи се появиха на терена на местата на Андриан Краев и Здравко Димитров. Малко след час игра Царско село поведе в резултата с изключително красив гол на Андерсон Кордейро, който стреля от дъгата на наказателното поле. 

В 68-ата минута Борислав Цонев даде пас на Драган Михайлович, но Джони Пласид се отличи с добро спасяване с крак.  В 72-ата минута Джони Пласид препъна Мартин Петков и Ивелин Занев посочи бялата точка. Зад топката застана Борислав Цонев, който прати Джони Пласид в обратния ъгъл и изравни резултата. 

В 75-ата минута Дилан Мертенс стреля от границата на наказателното поле, а Микулич успя да избие с върха на ръкавиците си. След корнера изпълнен от Андерсон, топката стигна до Бандаловски, който обаче бе спрян с блестящо спасяване на Микулич, а след това Дилан Мертенс стреля покрай вратата. В 78-ата минута хърватският страж на Левски направи поредно хубаво спасяване след изстрел на Стефан Христов отблизо. 

Така Левски събра 38 точки на второто място в група А на втората осмица и остава на три зад лидера Черно море, докато Царско село е точно зад тях с 37 пункта. До края на сезона остават два кръга и трите отбора имат шансове да завършат на заветното първо място в групата си. Черно море има мачове с Царско село и Левски, "сините" излизат срещу Ботев (Пловдив) и "моряците", а Царско село ще се изправи срещу варненци и "канарчетата".

Левски - Царско село 1:1

0:1 Андерсон 63

1:1 Борислав Цонев 73 (дузпа)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

ЛЕВСКИ: 1. Звонимир Микулич, 3. Живко Атанасов, 4. Мартин Райнов (к), 6. Ивайло Найденов, 11. Здравко Димитров, 19. Билал Бари, 20. Начо Монсалве, 22. Патрик-Габриел Галчев, 79. Мартин Петков, 89. Андриан Краев, 91. Драган Михайлович

ЦАРСКО СЕЛО: 30. Джони Пласид, 3. Мартин Кавдански, 6. Антонио Георгиев, 9. Стефан Христов, 10. Лъчезар Балтанов, 11. Андерсон Кордейро, 14. Христо Попадийн, 20. Димитър Костадинов, 25. Дилан Мертенс, 93. Иван Бандаловски, 98. Луи Нганиони  

90+5 - Край на мача!

90+3 - Страхотно спасяване на Пласид, който отрази удара на Радослав Цонев!

90 - Пет минути добавено време

79 - Изстрел по земя на Радослав Цонев, който минава встрани от целта

78 - Още едно спасяване на Микулич! Стражът на Левски спасява за трети път своя тим в рамките на три минути!

76 - Ново невероятно спасяване на Микулич! Той спаси с крак удар на Бандаловски от няколко метра!

75 - Мертенс с много добър изстрел, но Микулич се намеси отлично и спаси

73 - ГОООЛ за Левски! Борислав Цонев изравнява от 11-те метра!

72 - Дузпа за Левски! Главният съдия Ивелин Занев посочи бялата точка след нарушение на Пласид срещу Мартин Петков

68 - Драган Михайлович стреля отлично в наказателното поле след центриране на Борислав Цонев, но Пласид спаси с крак!

63 - ГОООЛ за Царско село! Андерсон с перфектно изпълнение, като стреля от около 20 метра и матира Микулич с гол в горния ляв ъгъл на вратата!

52 - Стефан Христов претендира, че Живко Атанасов е играл с ръка в наказателното си поле. Главният съдия показва, че не вижда нищо нередно, но повторенията доказаха, че гостите имат пълното право да искат 11-метров наказателен удар

50 - Живко Атанасов нанесе добър удар след корнер, но Пласид спаси

46 - Второто полувреме започна

45 - Край на първото полувреме

45 - Микулич успя да спаси опасно центриране от пряк-свободен удар

34 - Билал Бари с непростим пропуск! Той не успя да засече перфектно центриране отляво и с глава прати топката над целта

30 - Димитър Костадинов също се пробва да застраши Кахлина от дистанция, но отново неточно

20 - Андерсон пробва да стреля от около 16 метра, но много разочароващо

13 - Хубав удар на Драган Михайлович с левия крак, но Пласид скочи и улови ефектно

5 - Андерсон протегна крак, за да засече центриране от аут линията, но наруши правилата срещу Микулич

1 - Начало на мача

Източник: Novsport

Последни новини